Beginner of pro, binnen no time scheur je over het water van ons cablepark in Nieuwegein!

Down Under beschikt over state of the art banen die voor riders van elk niveau uitdaging bieden.

Op het cablepark van Down Under, nabij Utrecht, kun je wakeboardenkneeboardenwaterskiën en tuben. De grote baan beschikt over een grote kabellijn met een lengte van 720 meter die 10 meter boven de zuid plas zweeft. Vanaf het startpunt trekt de kabel linksom je rond de gehele plas.

720 meter lange cableway

Down Under beschikt over unieke watersportfaciliteiten! De 720 meter lange ‘cableway’ op de Laagravenseplas maakt het mogelijk om aan een kabel te (leren) wakeboarden, waterskien of kneeboarden. Regelmatig zijn er leuke en leerzame clinics waarvoor je jezelf kunt aanmelden.

Leren wakeboarden

Voor iedereen die wil leren wakeboarden is er de Sesitec 2.0, het eerste systeem van de Benelux. Op deze rechte kleine baan kun je onder begeleiding leren wakeboarden en het biedt ook aan pro’s de gelegenheid om te trainen of hun skills te oefenen.

Agenda Cablepark

Regelmatig organiseren we leuke clinics. Van een beginner clinic tot ladies night en kidsclub. In de zomer organiseert Ripstar ook wakecamps voor jongeren, een week lang plezier op het water met leeftijdsgenoten!

 • Ripstar Young Wakecamp
  Ripstar Young Wakecamp

  Ripstar Young Wakecamp

  Deze zomer introduceert Ripstar weer splinternieuwe wakeboard kampen bij Down Under! Lekker 5 dagen lang kamperen naast de kabelbaan en elke ochtend twee uur les.

  Lees meer
 • Kidsclub voor beginners
  Kidsclub voor beginners

  Kidsclub voor beginners

  Tijdens de kidsclub beginnen de kids met waterskiën en kneeboarden. In 4 lessen op zondagochtend leren zij wakeboarden!

  Lees meer
 • Ladies night
  Ladies night

  Ladies night

  Tijdens deze avonden zijn mannen ‘helaas’ niet welkom en is het dus echt ‘ladies only’! Iedere sessie sluiten wij feestelijk af met een hapje en een drankje.

  Lees meer
 • Beginner clinic wakeboarden
  Beginner clinic wakeboarden

  Beginner clinic wakeboarden

  Altijd al willen leren wakeboarden? Dit is je kans! in juni en september worden bij Down Under op zaterdagochtend beginner clinics wakeboarden gegeven.

  Lees meer

Kom je langs?

Alle activiteiten op het water kun je bekijken en reserveren op onze wateractiviteitenpagina. Ben je enthousiast en wil je vaker langskomen? Overweeg dan onze 10-rittenkaart of kies voor een seizoenkaart! In de zomerperiode zijn er ook kidsclubs, wakeboardcamps, clinics, speciale ladies nights en nog veel meer leuke activiteiten te beleven. Kijk gerust in onze agenda.

 • Kneeboarden
  Kneeboarden

  Kneeboarden

  Een leuke activiteit voor jong en oud! Met je knieën op het board stuur je niet met je voeten maar met je lichaam.

  Lees meer
 • Wakeboard Academy
  Wakeboard Academy

  Wakeboard Academy

  Altijd al goed willen leren wakeboarden? Dat kan nu met de Wakeboard Academy! Het eerste half uur (15 min p.p.) ga je met een privé-instructeur aan de slag op de kleine baan (2.0).

  Lees meer
 • Wakeboarden voor beginners
  Wakeboarden voor beginners

  Wakeboarden voor beginners

  Voor iedereen die graag wil leren wakeboarden biedt Down Under nu de wakeboarden voor beginners aan. Tijdens deze les ga je een uur met minimaal twee personen en een privé-instructeur intensief aan de slag.

  Lees meer
 • Waterskiën
  Waterskiën

  Waterskiën

  Een activiteit vol uitdaging en plezier. De obstakels op de baan maken het ook voor pro’s een challenge.

  Lees meer
 • Wakeboarden
  Wakeboarden

  Wakeboarden

  Op ons cablepark in Nieuwegein kun je wakeboarden op de grote en op de kleine baan, en bereik je snelheden van wel 30 km/uur!

  Lees meer

State of the art baan

Down Under beschikt over zeer moderne en state of the art banen die voor riders van elk niveau uitdaging bieden. Alle items in het Cablepark zijn van Unit Parktech, dé marktleider op het gebied van cableparken.

Er zijn 8 lijnen (meenemers) zodat er een optimale roulatie is! In het water liggen 9 uitdagende obstakels, het gebruik van obstakels is weer een leuk stapje verder. Wil je precies zien welke features er liggen op ons Cablepark?

De tofste wakeboarduitrusting

Heb je een nieuw wetsuit, board, bindingen, helm of impactvest nodig? Kom gerust langs onze shop!

Wij hebben producten van merken als Protest, Follow, DUP, Slingshot, en Liquid Force. We helpen je graag met het uitzoeken van een wetsuit of geven advies over bindingen en wakeboards. Uiteraard hebben we buiten de grote hardware om ook allerlei accessoires, denk hierbij aan wax, veters, zonnebrillen, zwembroeken en handdoeken.

Locatie Down Under

Down Under is een multifunctionele locatie met een evenemententerrein, strand, beachclubrestaurant, zalen en verschillende watersportactiviteiten. Down Under is perfect gelegen aan de A12 bij Nieuwegein, beschikt over een groot eigen parkeerterrein en heeft alles in huis om een bedrijfsevenement tot een succes te maken!

Openingstijden cablepark

Het cablepark sluit altijd een half uur voor zonsondergang (of eerder aangegeven), in sommige gevallen kan dit eerder zijn dan de genoemde sluitingstijd vermeldt.

Openingstijden oktober

 • Maandag op aanvraag voor groepen
 • Dinsdag op aanvraag voor groepen
 • Woensdag 15:00 – 18:00
 • Donderdag op aanvraag voor groepen
 • Vrijdag 15:00 – 18:00
 • Zaterdag 13:00 – 18:00
 • Zondag 13:00 – 18:00

LAAT JE ADVISEREN DOOR EEN VAN ONZE COLLEGA’S

Wil je meer weten over het cablepark of onze wateractiviteiten? Ons team helpt je graag met de antwoorden op jouw vragen!

Wil je meer weten over ons Cablepark of heb je een vraag?

Laat hieronder jouw bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.