Maatregelen

Helaas zijn wij tot half december gesloten. Op deze pagina vind je een overzicht van de maatregelen die we tot nu toe hebben genomen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op via het contactformulier onderaan deze pagina en onze medewerkers helpen je graag verder!

Update n.a.v. de persconferentie op 13 oktober 2020

Helaas zijn er strengere maatregelen genomen waardoor we tot half december onze deuren moeten sluiten. Hopelijk kunnen wij ons restaurant en vergaderruimtes snel weer openen. Vanwege de aanhoudende maatregelen en reeds geplande verbouwing is het helaas niet mogelijk om tot 20 februari 2021 een activiteit te boeken. We verwelkomen je graag in ons restaurant, zodra we de deuren weer mogen openen.

Update n.a.v. de persconferentie op 28 september 2020 <<KLIK HIER>>

Op maandag 28 september 2020 heeft er een nieuwe persconferentie plaatsgevonden, we hebben de belangrijkste veranderingen voor jou op een rij gezet:

Heb je iets te vieren of wil je iets organiseren voor groepen tot 30 personen?

Dan mag dat zolang er aan de geldende RIVM-maatregelen wordt voldaan. Dit zijn o.a. de gezondheidscontrole bij ontvangst, de gastenregistratie en het minimaal 1,5 meter afstand houden gedurende het event.

Wat zijn de aanvullende regels bij besloten evenementen voor groepen met meer dan 30 personen?

Hiervoor is het van belang dat er aan eerdergenoemde richtlijnen wordt voldaan én het event wordt gemeld bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Hoe meld ik mijn event bij de Veiligheidsregio Utrecht?

Wij nemen contact met jou op om alle benodigde informatie te verzamelen. Wij zullen als locatie de melding en coördinatie met de Veiligheidsregio Utrecht voor jou verzorgen.

Heb je na 21 oktober een evenement boven de 30 personen geboekt of een reservering boven de 4 personen staan?
Tot nader bericht zullen deze evenementen en reserveringen blijven staan. Uiterlijk 10 dagen van tevoren nemen wij contact met jou op.

Met hoeveel personen kan ik reserveren?

Het is mogelijk om een tafel te reserveren met een maximum van vier personen. Wanneer je wilt reserveren voor een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, verzoeken wij jou om per mail contact op te nemen via sales@downunder.nl.

Mag ik als toeschouwer toekijken?

Het is niet toegestaan om bij activiteiten te kijken wanneer je zelf niet deelneemt. Wanneer je toch bij ons op locatie wilt blijven, dan vragen wij je om een tafelreservering te maken in ons restaurant. Voor kinderfeestjes hebben we een speciale ‘wachtruimte’ ingericht waar je kunt wachten.

Update n.a.v. de persconferentie op 18 september 2020 <<KLIK HIER>>

Op vrijdag 18 september heeft er een nieuwe persconferentie plaatsgevonden. Omdat Down Under in de Veiligheidsregio Utrecht ligt hebben we de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet:

Voor activiteiten, restaurant en terras zijn géén aanvullende maatregelen aangekondigd. Het is nog steeds mogelijk om bij ons een tafel te reserveren, óók voor groepen. Bij ontvangst is er een gezondheidscontrole, worden de gegevens genoteerd en houden we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Heb je iets te vieren of wil je iets organiseren voor groepen tot 50 personen?

Dan mag dat zolang er aan de geldende RIVM-maatregelen wordt voldaan. Dit zijn de gezondheidscontrole bij ontvangst, de gastenregistratie en het minimaal 1,5 meter afstand houden gedurende het event.

Wat zijn de aanvullende regels bij besloten evenementen voor groepen met meer dan 50 personen bij Down Under?

Hiervoor is het van belang dat er aan eerdergenoemde richtlijnen wordt voldaan én het event wordt gemeld bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Hoe meld ik mijn event bij de Veiligheidsregio Utrecht?

Wij nemen contact met je op om alle benodigde informatie te verzamelen. Wij zullen als evenementenlocatie de melding en coördinatie met de Veiligheidsregio Utrecht verzorgen.

Waar kan ik de overige maatregelen lezen die jullie als locatie genomen hebben?

Deze hebben we hieronder op deze pagina verzameld.

Heb je nog andere vragen naar aanleiding van bovenstaande? Neem dan vooral contact met ons op via sales@downunder.nl of 030 287 7777.

Horeca

Algemeen
Wanneer is het restaurant geopend?
Het restaurant van Down Under is dagelijks geopend. Bekijk de openingstijden hier.
Aan welke richtlijnen moet ik mij houden?
Door de overheid en het RIVM zijn regels opgesteld die wij hanteren op de locatie. Als je het pand betreedt ga je ermee akkoord dat je jezelf houdt aan deze regels. Daarnaast vragen wij je om jouw contactgegevens achter te laten.
Hoe gaan jullie om met de 1,5 meter afstand?
We hebben met looplijnen aangegeven waar je mag lopen. Daarnaast vragen wij je om 1,5 meter afstand aan te houden tot andere gasten en onze medewerkers, ook als je in de wachtrij staat bij de entree. Ons team mag binnen de 1,5 meter aan jouw tafel bestellingen opnemen, uitserveren en afruimen.
Hoe zorgen jullie dat er niet te veel mensen aanwezig zijn?
Wij werken met een beperkt aantal beschikbare tafels. Uiteraard zorgen we hierbij dat je 1,5 meter afstand kunt houden. Wanneer al onze beschikbare tafels bezet zijn, nemen wij geen reserveringen meer aan.  
Reserveren
Hoe kan ik een tafel reserveren?
Reserveren kan online via onze website en per mail via sales@downunder.nl. Voor elke reservering wordt een tafel binnen en een tafel op ons terras vrijgehouden. Bij aankomst kun je aangeven waar je wenst plaats te nemen.
Met hoeveel personen kan ik een tafel reserveren?
Het is mogelijk om een tafel te reserveren met een maximum van vier personen. Wanneer je wilt reserveren voor een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, verzoeken we je om per mail contact op te nemen via sales@downunder.nl.
Mijn gewenste datum of tijdstip is online niet beschikbaar, kan ik wel reserveren?
Dit betekent helaas dat er geen plek is binnen jouw gekozen tijd. We ontvangen je graag op een ander moment!
Is het ook mogelijk om zonder reservering langs te komen?
Wanneer je niet gereserveerd hebt kun je bij de entree navraag doen voor de actuele beschikbaarheid.
Kan ik een plek op het terras reserveren?
Voor elke reservering wordt een tafel binnen en een tafel op ons terras vrijgehouden. Bij aankomst kun je aangeven waar je wenst plaats te nemen.
Hygiene
Hoe gaan jullie om met de hygiëne van jullie medewerkers?
We passen de maximale bedrijfshygiëne toe, indien gewenst kun je bij een van onze medewerkers inzage in de logboeken vragen. Daarnaast is ons team voorzien van hygiënische hulpmiddelen (zoals handschoenen voor het keukenteam), wassen zij elke 30 minuten hun handen en worden de tafels, stoelen en menukaart gereinigd wanneer een gast weggaat.
Welke hygiëneregels gelden er voor gasten?
We verzoeken jou om bij de entree en bij een toiletbezoek je handen te wassen/desinfecteren met de daarvoor beschikbaar gestelde middelen en contactloos te betalen (pin credit card of mobiel).
Kan ik gebruik maken van de toiletten?
Jazeker, alle toiletten zijn geopend en worden vaker schoongemaakt.
Gezondheid
Hoe weten jullie of jullie werknemers gezond zijn?
Voor onze medewerkers geldt dat wanneer zij verkouden zijn of koorts hebben, zij thuisblijven.
Hoe weten jullie of alle gasten gezond zijn?
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en vragen onze gasten dit ook doen. Een van deze maatregelen is: thuis blijven bij klachten. 
Overig
Ik heb een online bestelling gedaan. Waar kan ik dit ophalen?
Wanneer je een online bestelling hebt gedaan, verzoeken we je te melden bij de entree. Mocht hier op het betreffende moment geen collega van ons aanwezig zijn, dan verzoeken we je even telefonisch contact met ons op te nemen via 030 287 7777.
Hoe kan ik betalen?
We vragen je om contactloos te betalen. Dit kan met je pinpas, credit card of met je mobiel.

Recreatie

Algemeen
Wanneer kan ik reserveren voor het Cablepark?
Het is weer mogelijk om losse uren te reserveren! Reserveren kan hier.
Ik wil voor meer dan twee personen reserveren voor het Cablepark, kan dat?
Dat kan! Geef bij je reservering het aantal personen en de namen van de andere personen door bij de opmerkingen. Reserveren kan hier.
Kan ik materiaal huren?
Materiaal huren is mogelijk, graag bij je reservering aangeven welk materiaal je wenst te gebruiken.
Kan ik gebruik maken van de kleedruimte?
De kleedruimtes binnen zijn gesloten voor bezoekers boven 18 jaar. Buiten staan omkleedtenten naast het uitgiftehok, er is een mannen en een vrouwen omkleedtent beschikbaar.
Welke activiteiten kan ik momenteel boeken?
Vanwege de aanhoudende maatregelen en reeds geplande verbouwing is het helaas niet mogelijk om tot 20 februari 2021 een activiteit te boeken.

 

Wanneer is het strand open?
In overleg met de gemeente is besloten dat het strand weer open mag. Wij werken nog steeds met het rode/groene vlag systeem, hou hiervoor de camera op onze strandpagina in de gaten om te zien welke vlag er hangt. Wanneer wij weer open gaan zullen wij dit communiceren op onze website en de groene vlag hijsen. In de meeste gevallen is dit op zonnige dagen met temperaturen boven de 22 graden. Reserveren is niet nodig.
Kan ik bij jullie reserveren voor een kinderfeestje?

Momenteel kan er gereserveerd worden voor een kinderfeestje bodyboarden, tuben, kneeboarden, waterskiën en voetgolf, overige kinderfeestjes zijn (tot de maatregelen versoepeld worden) niet te boeken. Er kan alleen voor een activiteit worden geboekt, het arrangement incl. Happy Meal bij McDonald’s is niet beschikbaar.

Kan ik na afloop van mijn activiteit nog wat eten/drinken bij Down Under?
Dat is weer mogelijk! We raden je aan om dit tijdens jouw boeking aan te geven zodat we een plek in het restaurant of terras voor je kunnen reserveren. Daarnaast is het ook mogelijk om zonder reservering plaats te nemen op het terras of in ons restaurant als er nog plek is. Je kunt dan ter plekke een tafel reserveren. Zelf meebrengen van etenswaren is niet toegestaan.
Mag ik bij de activiteiten kijken/toeschouwen?
Het is niet toegestaan om bij activiteiten te kijken wanneer je zelf niet deelneemt. Wanneer je toch bij ons op locatie wilt blijven, dan vragen wij je om een tafelreservering te maken in ons restaurant.

Evenementen

Algemeen
Wat zijn 1,5 meter-evenementen?
Dat zijn evenementen waarbij bezoekers gedurende het hele evenement 1,5 meter afstand kunnen houden van anderen. Met wat aanpassingen op onze locatie en (als dat nodig is) in jouw programma is dat geen enkel probleem.
Waarom zou ik zo’n 1,5 meter evenement organiseren?
Ondanks dat digitale evenementen ook zeker kunnen, gaat er niets boven echte ontmoetingen. Het praat makkelijker, het is gezelliger, er is meer beleving én je kunt genieten van goed eten. Tijdens een 1,5 meter evenement is dit absoluut mogelijk.
Hoe wordt er gezorgd dat mijn gasten zich aan de 1,5 meter afstand houden?
Onze ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen wij op de meest praktische manieren indelen. Het aantal gasten bepaalt welke ruimtes wij hiervoor gebruiken en hoe wij ze zullen inrichten.
Kunnen jullie ons helpen met de juiste voorbereidingen voor mijn gasten?
Jazeker! Voor aanvang van het evenement stuur je de informatie over het evenement naar jouw deelnemers. Bij aankomst op de locatie reinigen gasten eerst hun handen. Daarna hangen ze zelf hun jas in de garderobe. Ons team zorgt voor de wachtrij voor de entree, de afzonderlijke ruimtes en de toiletten.
Hoe worden de pauzes en de lunch geregeld?
Er wordt gewerkt met buffetten waarbij wij je de koffie of lunch overhandigen. Hiervoor werken wij in tijdshifts zodat niemand onnodig hoeft te wachten of andere gasten tegen het lijf loopt.
Is er een ruimte waar wij koffie kunnen drinken of lunchen?
Jouw lunch of drankje neem je mee naar de ruimte waarin de bijeenkomst plaatsvindt. Indien de ruimte beschikt over een eigen terras kunnen uw gasten ook daarvan gebruikmaken.
Hoe kan ik de richtlijnen en RIVM-regels met mijn gasten delen?
Een van onze teamleden zal, zodra iedereen aanwezig is, uw gasten welkom heten en een korte instructie over de voorzorgsmaatregelen geven.
Is het ook mogelijk om break-outsessies organiseren?
Natuurlijk, dat blijft mogelijk! In plaats van dat wij de gasten van ruimte laten wisselen, vragen wij de trainers, sprekers of workshopleiders dit te doen. Hierdoor minimaliseer je het aantal bewegingen door de locatie en blijft het voor iedereen makkelijker om afstand te houden.
Blijft het mogelijk om de toiletten te gebruiken?
Voor alle toiletten zijn markeringen aangebracht op de vloer, zo kan er veilig worden gewacht. Een deel van de urinoirs is buiten gebruik, om te voorkomen dat gasten te dicht bij elkaar komen. Daarnaast is de frequentie van het schoonmaken verhoogd, hygiëne gaat boven alles!
Hoe gaan jullie om met de hygiëne van de ruimtes?
Meerdere keren per dag worden alle tafels, stoelen en andere oppervlaktes gereinigd. Daarnaast staan er in elke ruimte genoeg handgelflacons en worden de bijbehorende prullenbakken meerdere keren per dag geleegd.
Is het mogelijk om na afloop te borrelen?
Jazeker, hiervoor wordt een borrelbuffet verzorgd.

 

 

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder:

Bekijk onze maatregelen