De mooiste fietsroutes van Utrecht

Ook dit jaar doet Down Under weer mee aan de leukste fietsroutes rondom Utrecht, in samenwerking met Happen & Trappen! Stap vanaf 1 juli samen op de fiets, rij door het prachtige Utrechtse landschap en geniet van een heerlijke (tussen)stop op terras van Down Under.

Utrecht is met een oppervlakte van 1385 km² de kleinste provincie van Nederland en, al zeggen we het zelf, ook de mooiste provincie van Nederland. Noordelijk van de stad Utrecht liggen de Vechtstreek en de Loosdrechtse Plassen. Het oosten van de provincie wordt doorsneden door de Utrechtse Heuvelrug. Down Under doet dit jaar mee aan de twee mooiste fietsroutes door Utrecht. De aftrap van de eerste route is bij Down Under onder de rook van Utrecht. Een gevarieerde fietsroute van hoog naar laag, dat is wat je te wachten staat. Geniet van een kop koffie met een heerlijk stuk gebak bij onze prachtige locatie en kom even tot rust door het spectaculaire uitzicht over de Laagravense Plas. Vanuit Nieuwegein fiets je al snel Utrecht binnen, trappen langs de grachten van Utrecht en kennis maken met een bruisende stad waar altijd wat te doen is!

De tweede route gaat langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Waterlinie-Happen en Trappen fietstocht van ruim 45 kilometer start bij het Waterliniemuseum Fort bij Vechten in Bunnik en dompelt je onder in het Hollandse waterverdedigingsysteem uit de 19e en 20e eeuw. Kom bij van een dag trappen, terwijl je geniet van een heerlijk nagerecht op onze mooie locatie aan het water.

Wij verwelkomen je graag tijdens de Happen en Trappen route! Zien we jou snel?

Update: in verband met de aanvullende maatregelen rond het coronavrirus kunnen deze routes voorlopig vanaf woensdag 21 april weer worden gefietst. 

Het laatste nieuws in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Down Under!

Laatste nieuws

  • Opening Cablepark 2024
    Opening Cablepark 2024

    Opening Cablepark 2024

    Zaterdag 30 maart is het EINDELIJK weer tijd om ons Cablepark te openen! Kom je weer scheuren over de Laagravense plas?

    Lees meer
  • NK Wakeboarden 2024
    NK Wakeboarden 2024

    NK Wakeboarden 2024

    Down Under organiseert NK Wakeboarden 2024 Op 6 en 7 juli wordt bij Down Under het NK Wakeboarden gehouden. Het belooft een geweldig weekend te worden! Het NK is het grootste wakeboardevenement van Nederland. Ook jij kan je inschrijven en je tricks en skills laten zien. Je kunt je voor verschillende onderdelen aanmelden. Inschrijven kan […]

    Lees meer
  • Brunchen op 1e paasdag
    Brunchen op 1e paasdag

    Brunchen op 1e paasdag

    Kom gezellig brunchen op 1e paasdag, 31 maart 2024. Wij serveren een uitgebreid paasbuffet met heerlijke koude en warme gerechten voor de hele familie!

    Lees meer