Let woensdagavond 21 december goed op als je gaat kijken naar het Sportgala op de Nederlandse Publieke Omroep 1 (20.30u). Down Under zou wel eens in beeld kunnen komen! Ter introductie van een aantal nieuwe sporten voor de Olympische Spelen 2020, gingen de drie (ex-)hockeysterren Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen tegen elkaar de uitdaging aan wie van de drie de meesteres was bij het beoefenen van deze nieuwe sporten. Zo is ook surfen een nieuwe sport tijdens de OS2020. En waar anders dan bij Down Under kan je indoor surfen?

Samen met Sjoerd van Ramshorst (presentator NOS) gingen de dames met een cameracrew naar Down Under om hier een les wavesurfen te volgen van onze eigen instructeurs! Eerst het surfen onder de knie krijgen met vallen en opstaan… Vervolgens gingen de ex-hockeysters de strijd aan wie van de drie individueel als langste op de plank kon blijven staan op de Wavesurfer die met een snelheid van 70 kilometer per uur rond ging als een golf! Maartje Paumen is de grote winnaar van het surfen en blij was ze: ‘Het is super dat ik gewonnen heb, want je verwacht dat het veel makkelijker is, maar het was zo tof om te doen!’

Denk jij het beter te kunnen dan de hockeydames? Kom bodyboarden of wavesurfen in de kerstvakantie, speciaal geopend van 27 t/m 30 december! Meer informatie vindt je hier.

Bekijk hier de uitzending van het Sportgala van het jaar.