Vanwege de aanhoudende warmte blijven mensen op zoek naar verkoeling. Afkoelen bij een meer of plas is erg populair, maar waar kun je veilig een duik nemen? Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is.

Down Under is een populaire zwemlocatie in de regio. Waar op veel locaties in het land, vanwege de aanhoudende droogte, blauwalg wordt geconstateerd, blijft de waterkwaliteit van de Laagravense plas bij Down Under uitstekend.

De waterkwaliteit wordt regelmatig beoordeeld door Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD). Er wordt nauwlettend gecontroleerd of het zwemwater aan alle veiligheidseisen voldoet. Het zwemwater bij Down Under is uitgebreid gecontroleerd en uitstekend bevonden. Goed nieuws voor iedereen die, met deze zomerse temperaturen, graag het open water opzoekt!

Naast zwemmen kun je in plas Laagraven ook wakeboarden, waterskiën en tuben. Down Under en het strand zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Uiteraard kun je ook terecht voor een lekker hapje en een drankje op het prachtige terras.

Entree tot de Laagravense plas kost € 4,- per persoon. Het is ook mogelijk om een abonnement aan te schaffen, je betaalt dan € 40,- per volwassene en € 30,- per kind, je kunt dan onbeperkt gebruikmaken van ons mooie strand. Graag tot ziens op het gezelligste strand van de provincie Utrecht!

Benieuwd naar welke wateren in de omgeving geschikt zijn om in te zwemmen, kijk dan op zwemwater.nl.

Meer informatie over het strand             Meer informatie over het terras