Workshop roofvogels

Een roofvogelworkshop of -demonstratie is uitermate geschikt voor teambuilding, een productpresentatie of personeelsfeest. De valkenier neemt verschillende roofvogels mee naar het outdoor terrein van Down Under, denk hierbij aan arenden, valken, buizerds, haviken, uilen en gieren. Oog in oog staan met een van deze roofvogels is een unieke belevenis! Deze workshop is een goede toevoeging aan een vrijgezellendag, bedrijfsuitje, teambuildingsdag of andere activiteit.

9.4 / 10 | 19 waarderingen

Roofvogeldemonstratie:

Tijdens de interactieve roofvogeldemonstratie vliegen zo’n 10 verschillende soorten roofvogels door de lucht. Denk hierbij aan arenden, haviken, valken, buizerds, gieren en uilen. Door deze grote verscheidenheid is dit uniek in Europa en maakt de demonstratie ook boeiend en leerzaam voor jong en oud. Iemand kan uit het publiek gevraagd worden om te assisteren. Je krijgt dan een handschoen aan en de vogel land dan op de hand. Daarnaast kan iemand van de groep rennen met een nepprooi voor de roodstaartbuizerd. Verder ervaar je nog veel meer; er land een klein dwerg uiltje op je hoofd, een pikkende gier, twee Zuid Amerikaanse haviken die samen gaan jagen, een immense oehoe die over je hoofd zweeft, een zwevende Amerikaanse zeearend, de bloedsnelle valk duikend achter zijn prooi aan of nog veel meer. Naast de roofvogels zijn er ook andere bijzondere vogels te bewonderen zoals een hoornraaf, kroonkraanvogel en maraboe.

Goed om te weten:
– De demonstratie duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur

Prijs demonstratie: € 685,-

 

Roofvogelworkshop: 

Tijdens de roofvogelworkshop, die 1 uur tot 1,5 uur duurt, ga je vooral samen met de valkenier echt met de vogels aan de slag. Er wordt veel verteld over de roofvogels en de valkerij, niet in een les maar in de praktijk! Je krijgt zelf een handschoen aan en de verschillende vogels landen op jouw handschoen. Ook krijg je de gelegenheid een roodstaartbuizerd te laten jagen op een nepkonijn en een valk een ‘loer te draaien’. Je proeft het eeuwenoude ambacht. Al deze vogels zijn getraind waardoor het uniek is in Nederland. Je ziet tijdens de roofvogel workshop vele verschillende soorten. Denk hierbij aan arenden, valken, buizerds, haviken, uilen en gieren. Maar ook kom je oog in oog te staan met bijzondere vogelsoorten zoals een hoornraaf, maraboe en prachtige kraanvogel.

Goed om te weten:
– De workshop duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur
– De workshop is de boeken tot 6o personen

Prijs workshop: € 985,-